Ervaar weer voldoening in jezelf en de mensen om je heen en krijg weer plezier in het leven! Voluit Leven: De kunst van het aanvaarden en ja zeggen tegen het leven zoals dat zich in het hier en nu aan je voordoet.

 

Voluit leven

Veel mensen ervaren hun leven als onbevredigend omdat zij last hebben van psychisch leed zoals angst, somberheid, onzekerheid of vermoeidheid. We doen er van alles aan om deze gevoelens niet te ervaren en er vanaf te komen. “Pas als deze klachten zijn overwonnen kan ik met mijn leven beginnen”, zo is de overtuiging. Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat deze houding de klachten juist kan versterken.

De training 'Voluit Leven' laat je oefenen met nieuwe manieren om met lastige gevoelens om te gaan. Hierdoor leer je meer vanuit je hart te leven en bewuste keuzes te maken.


‘Voluit Leven’ is de wil en de acceptatie om positieve én negatieve gevoelens te ervaren, geluk én pijn. Stel je leven niet uit tot je je eindelijk honderd procent goed voelt. Probeer liever te ontdekken wat je werkelijk belangrijk vindt en richt daar je leven op in.
— Psychologie Magazine, april 2009

Deze training is bedoeld voor volwassenen die last hebben van bijvoorbeeld: gespannenheid, somberheid, angst, vermoeidheid, pijn, verslavingsgedrag, gevoel van leegte of zelfkritiek. Wil je je niet langer belemmerd voelen door deze klachten en een meer waardevol en bevredigend leven leiden? Volg dan de cursus 'Voluit Leven'!

In deze training leer je:
• Wat voor jou waardevol is
• Hoe je stappen kunt zetten in een richting die je wenst
• Mild om te gaan met lastige emoties
• Inzicht te krijgen in je automatische patronen
• Aandachtig te zijn in het hier en nu
• Meer waardering te hebben voor jezelf en anderen

Dan ontstaat er ruimte voor voluit leven en het ervaren van voldoening!

Praktische informatie
De cursus vindt meerdere keren per jaar plaats in onze praktijk in Harlingen, maar we geven de cursus ook graag op locatie! Het huiswerk dat bij deze training hoort, bevat het lezen van delen van het cursusboek en invuloefeningen. Mindfulness-oefeningen vormen een belangrijk onderdeel van de cursus.

Aantal bijeenkomsten: 8 bijeenkomsten van 2 uur
Wanneer: bij voldoende aanmeldingen, in overleg
Aantal deelnemers: 4 tot 8
Kosten: € 340,- incl. cursusboek en CD - Via de basis of aanvullende verzekering zijn er vergoedingsmogelijkheden.
Trainer: Kamille Rijksen (beeldend- en psychosociaal therapeut)u kunt bij ons ook terecht voor

  • Ouderbegeleiding
    voor ouders die vragen hebben over opvoeden

  • Cursus: Voluit Leven
    cursus voor volwassenen gebaseerd op de beginselen van Mindfulness

  • Cursus: ACTief opvoeden
    ter ondersteuning van de ontwikkeling en invulling van het eigen ouderschap